Volkswagen Golf MKIVolkswagen Golf MKIIVolkswagen Golf MKIIIVolkswagen Golf MKIVVolkswagen Golf MKVVolkswagen Golf MKVIVolkswagen Golf MKVII


+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: GTI Aircon Not Working

  1. #11
    Senior Member whitemoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    SW Sydney
    Daily
    City Rail
    Name
    Den
    Posts
    780

    Howd you go man?

    Didnt end up getting my car scanned, still no idea on what the issues are.

  2. #12
    Super Moderator VADERR's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Melbourne
    Daily
    MkVI R
    2nd Car
    MY17 Polo
    Name
    Jon
    Posts
    6,626

    Quote Originally Posted by whitemoo View Post
    Howd you go man?

    Didnt end up getting my car scanned, still no idea on what the issues are.
    Scan revealed no aircon faults. Trying to get into contact with service people today. When you turn the aircon on, you can clearly hear it starting up and the car fuel consumption raises as per usual, but no air. I assume this means the fan is busted.

  3. #13
    Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney
    Daily
    MK5 GTI
    Name
    Dev
    Posts
    82

    Hey mate,

    I had a similar issue like you however the air is blowing correctly but its just not getting cool. My issue was because the booster valve was failing from the a/c unit and the air was not getting cool.

    Hopefully its not a big job to fix.

  4. #14
    Super Moderator VADERR's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Melbourne
    Daily
    MkVI R
    2nd Car
    MY17 Polo
    Name
    Jon
    Posts
    6,626

    How much did it set you back to get that fixed?

    Just spoke with Rob at Volkstech and he's asked me to drop by tomorrow and they'll scan it then send it across to their Aircon guy next door or something like that. Really hoping it's not a blown compressor, can't foot a $1000 bill before Christmas.

  5. #15
    Senior Member whitemoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    SW Sydney
    Daily
    City Rail
    Name
    Den
    Posts
    780

    Aye man,

    Got my aircon fixed. mine turned out to be a broken relay to the blower fan.

    Hope you got yours sorted, mine seemed like a different problem.

  6. #16
    Super Moderator VADERR's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Melbourne
    Daily
    MkVI R
    2nd Car
    MY17 Polo
    Name
    Jon
    Posts
    6,626

    The guys at VOLKSTECH reckon it's the resistor. When you turn on the aircon with the passenger side trim removed you can smell something that smells like burnt wires. I'll grab a new resistor from the stealership and get one of them to install.

    Glad to hear everything is fixed for you.


    Sent from my GTI using Tapatalk.

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Sydney
    Daily
    2016 VF Ute
    2nd Car
    2010 MK6 Golf GTI
    Posts
    1

    Did you ever find out what it was??

    My MK6 GTI has just encountered what sounds to be the exact same issue and it's doing my head in. Plus another 40+ degree day tomorrow.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts